Kruidnoten

Kruidnoten

Ingrediënten:

  • 250 gr. bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • 125 gr. bruine basterdsuiker
  • 1 1/2 el. koek en speculaaskruiden
  • 125 gr. roomboter op kamertemperatuur
  • 1/4 tl. zout
  • 2-3 el. melk
  • Eventueel chocolade om te decoreren

Voor het deeg doe je alle ingrediënten, behalve de melk, in een kom en kneed je alles goed door elkaar. Voeg zoveel melk toe als nodig is om er een mooi deeg van te maken. Kneed het deeg niet te lang, als je er een bal van kunt maken die niet uit elkaar valt dan is het klaar. Rol vervolgens van het deeg dunnen rollen zodat je het straks makkelijker kan snijden om de kruidnoten te maken. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en snij dunnen plakjes van de rol die je hebt gemaakt en maak hier vervolgens balletjes van. Hierin kan je zelf bepalen wat de grootte van de kruidnoten wordt. Leg deze op de bakplaat en druk ze ligt plat. Bak de kruidnoten 15-20 min. en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster. 

Eventueel kan je hierna nog wat chocolade naar keuze smelten en deze over de kruidnoten spuiten.

Genieten maar!

Koek en Speculaas kruiden

Prijsklasse: € 2,00 tot € 8,00
Categorie:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *